Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Történelem, Vallás képes leírás - Szakdolgozat.tlap.hu
részletek »

Történelem, Vallás - Szakdolgozat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: szakdolgozat.tlap.hu » Történelem, Vallás
Keresés
Találatok száma - 5 db
A harmadik arab-izraeli háború

A harmadik arab-izraeli háború

A harmadik arab - izraeli háború ( a hat napos háború ). Az 1956-os második arab - izraeli háború után mindkét fél újabb összecsapásra készült. Az alkalmas időpontot Izrael választotta meg, támaszkodva az amerikai titkosszolgálat és műholdas felderítés adataira.

Észak-Amerikai indiánháborúk

Észak-Amerikai indiánháborúk

A szakdolgozat témái: A Navaho Háború 1859-1868, Kis Varjú háborúja 1862-1863, A síksági indiánok háborúi 1865-1868, A Sand Creek-i vérengzés, Összetűzés Platte Bridge Stationnél, A Kutya Katonái, A Napot Néző Tánc, Csata a Tongue mellett, Az Arapahók, Csata a Powder folyó mellett, A Peno patak vagy a Lodge Trail melletti csata, A Bozeman-ösvény, Csata a Beecher-szigeten és a Washita folyónál, A pájutok háborúi, Donehogaua tündöklése és bukása, Az apacs háborúk 1861-1876, Cochise háborúja, A Camp Grant-i vérengzés, A Skull Cavei csata, A modok háború 1872-1873, Az Indián Territórium, A síksági indiánok háborúi 1870-1890, A kajova és kamencsi háború 1870-1875, Csata Rosebud mellett, Csata Little Big Horn mellett, Csaták Little Big Horn után, A sájenek kapitulációja és szökése, A népörszik háborúja, A Szellemtánc mozgalom. Ülő Bika halála, Wounded Knee, Az apacsok gerillaháborúja: Victorio és Geronimo

NYME Apáczai Csere János Kar

NYME Apáczai Csere János Kar

Az alábbi listában összegyűjtöttük azokat a témaköröket, melyekben az oktatók szakdolgozati témavezetést vállalnak. A felsorolás tehát témaköröket tartalmaz, és arra szolgál, hogy a hallgatók könnyebben eldönthessék, mely oktatót érdemes megkeresniük témaötletükkel.

Orosz történelem

Orosz történelem

Oroszországot, ész, nem érted- ekként kiáltott fel Tyutcsev, a 19. századi orosz költő. Az orosz népnek hosszú évszázadokon keresztül az a szerencsétlenség jutott osztályrészül, hogy mindenki az összes lehetséges ostobaságot világgá kürtölte róla anélkül, hogy félni kellett volna a cáfolattól - ez már Kljucsevszkij történész véleménye ugyancsak a 19. századról.

Vallási pluralizmus

Vallási pluralizmus

Vallási pluralizmus - Teológiai megközelítések vizsgálata. A mai keresztény hívőnek kétségtelenül az okozza a legtöbb gondot, hogy hol a helye a modern világban.- kezdi A keresztény ember küldetése a világban című könyvét Nyíri Tamás teológiai és filozófiai professzor.

Tuti menü